Integraal kindcentrum
Vorige Volgende

Blieken zwemmen voor het Sophia Kinderziekenhuis

— 11 januari 2022

Eerder dit jaar hebben de leerlingen van groep 5 t/m 8 gezwommen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
Deze week zou het bedrag worden overhandigd, maar u begrijpt…door alle huidige maatregelen gaat ook dat een beetje anders.

Vol trots kan ik u vertellen dat de kinderen het prachtige bedrag van 1000 euro hebben opgehaald. Het Kinderthoraxcentrum wil heel graag een So Fit en Fun centrum openen.
Spelen en sporten met leeftijdsgenootjes is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling.
Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart, de longen of de luchtwegen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hen met een gerust hart te laten bewegen willen de specialisten binnen het Sophia Kinderziekenhuis het ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Met als doel: de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven.

Meer informatie: https://vriendensophia.nl/sofitenfun/

Een prachtig initiatief dat wij als Blieken graag ondersteunen!

#sportenvoorsophia #vriendenvanhetsophia #BliekenHART